Onbereikbare vrouw

De onbereikbare vrouw. Wie is zij? En waarom is zij onbereikbaar? Heeft zij bestaansrecht? En zo ja, wat zijn haar beweegredenen om teruggetrokken te leven en mensen op afstand te houden?

Is zij het hoofdthema van het bestaan? De onbevlekte moeder? De onvoorwaardelijke hoeder? Ieders heldin?

In De Witte Doos is de installatie te zien. Op Willemsteeper.nl schrijf ik: 'De onbereikbare vrouw en de gewillige man, een sprookje in 10 delen' (in ontwikkeling).

Elke vrouw is in principe onbereikbaar, zoals elk individu. Niet omdat zij zo gezien wordt, maar omdat dat in dit verhaal zo uitkomt. De onbereikbaarheid komt van twee kanten.

Hoeveel kun je weten van die ander? Hoeveel puzzelstukjes heb je nodig om de ander te leren kennen, of in de denken hoe de ander zou kunnen zijn of zelfs te kunnen voelen hoe de ander zich voelt?

Het thema is onbereikbaarheid, en Ik Willem Steeper zoek naar een verhaal dat kan vertellen, kan laten inbeelden hoe het is om te leven met een onbereikbaarheid. Dat het thema vrouw is, is te wijten aan het feit dat ik altijd geil ben, en graag vertel over mijn onkunde, of onhandige seksuele escapades. Ik wil hier niet de indruk wekken een charlatan te zijn, in tegendeel, ik wil vertellen over mijn kuisheid en begrip voor het vrouwelijke. En het respect.

Maar hoe kan ik hier ontboezemen?

Lees verder op Onbereikbare vrouw op willemsteeper.nl

Tags: